Åben Idræt (i Hammel Idrætscenter)

Hvad går initiativet ud på?

Der deltager ca. 600 børn til åben idræt 3 gange årligt i vintersæsonen i Hammel, som er en by med ca. 7.000 indbyggere. Børnene kan deltage i mange forskellige idrætsgrene i de 4 sammenhængende sportshaller plus svømmehal. Børnene kan fx prøve: fodbold, futsall, håndbold, svømning, badminton, bordtennins, gymnastisk inkl. airtrack, zumba, hockey, karate, brydning, yoga, spinning, cykling (Alpe d'Huez), golf, tennis, høvdingbold, curling på gulvtæppe, kinball, bob, brætspil etc. I idrætscentret hænger en plan over, hvornår man kan prøve de forskellige aktiviteter. Arrangementerne varer fra kl 17 - 23. (0.-3. klasse 17-20, 4 klasse - 17 år: 17-23). Det koster 40 kr. at deltage. Eventen planlægges Hammel Idrætscenter. Frivillige hjælpere fra de lokale idrætsforeninger og 10. klassecenter sørger for den praktiske udførelse.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Det kommer børnene i Hammel og omegn til gode. De får mulighed for at - styrke deres fællesskaber på tværs af årgange - stifte bekendskab med nye sportsgrene - hygge sig med at være fysisk aktiv en lørdag aften sammen med vennerne Børnene sprudler af positiv energi til disse events. Det er en fornøjelse at se deres glæde ved at - være fysisk aktiv (i stedet for fx at hænge på sociale medier eller youtube) - prøve noget nyt Desunden møder de forskellige idrætsforeninger også hinanden til eventet, hvilket er med til at styrke netværket mellem de forskellige afdelinger/foreninger.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Jeg synes, at Åben Idræt i Hammel skal vinde prisen, fordi - det er et meget simpelt koncept, som let kan kopieres af foreninger/byer - det er billigt at kopiere koncept (under forudsætning, at byen har sportsfaciliteter) - der er en stor deltagerprocent (600 børn i en by med 7000 indbyggere) - konceptet er med til at fastholde medlemmer i idrætsforeningerne - konceptet er med til at øge kendskabet til nye idrætsgrene, som børnene ikke allerede kender. Hvilket forventes at medvirke til at fastholde børnene længere i foreningslivet og at være fysisk aktive