Helle Team Tramp

Hvad går initiativet ud på?

Den lokale idrætsforening valgte, for mig af ukendte årsager, at nedlægge et trampolinhold. Det var ikke tilfredsstillende for alle, og derfor blev der taget et initiativ til at starte en ny forening op, og hermed var Helle Team Tramp en realitet. Det hele blev startet op af den dengang kun 14-årige Sofie Jepsen, som til daglig går i 9. klasse på Næsbjerg Skole. Hele hendes initiativ, blev hurtig interessant for både lokalbefolkningen, og således også for den lokalke presse. Følgende link referer til artikel i Varde Ugeavis: http://ugeavisen.dk/artikel/177410:Nordenskov--To-teenagere-starter-ny-trampolinklub-i-Helle-omraadet Næste artikel i fra JV viser at holdet også har fået opbakning fra Varde Kommune Kultur og fritid: http://www.jv.dk/artikel/2382486:Varde--Ny-klub-faar-stoette Og sidst men ikke mindst, foreningen egen hjemmeside. http://www.helleteamtramp.dk

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Den hurtige succes med et fyldt hold, og nu med flere på ventelisten til at blive optaget på holdet, mener jeg siger alt. Desuden må denne historie, da give inspiration til andre unge, og vise at man kan hvad man vil.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Initiativet skal vinde, fordi det er en ung pige på kun 14 år, der viste både initiativ og handlekraft når ens drøm pludselig forsvinder, da den lokale idrætsforening lukker den aktivitet som hun i mange år har brændt for. Der blev først undersøgt alternative foreninger, men det nærmeste var i Vejen, og det er en lang vej, når man som 14 årig er afhængig af forældrenes muligheder for at transportere en hver gang. Hun fik startet op med masser af hårdt arbejde, sikrede sig at hun kunne få nok medlemmer, fik etableret en stiftende generalforsamling, fik samlet en bestyrelse, fik en voksen til at være den myndige ifm underskrift til lejeaftale vedr. lokaler i Helle-hallen hvor undervisningen skal foregå. Og fik indkøbt trampolin m.m. Kort og godt, et kæmpe arbejde som mange har gjort før Sofie, men ikke i en alder af kun 14 år. Derfor skal dette projekt belønnes med danskernes idrætspris. Det vil forhåbentlig inspirerer mange andre unge.