Birkemose Golf Club

Hvad går initiativet ud på?

Bedre læring under bevægelse. Gladere børn i skolen - vi øger børns selvværd og selvtillid. Birkemose Golf Club i Kolding har etableret en 6 hullers multibane som kan bruges til næsten alle sportsgrene og med hjælp fra Fonden for Fynske Bank, har klubben bygget en stor hytte samt en moderne balancebane. Vi har åbnet porten for en ellers relativ lukket sportsgren og i Birkemose Golf Club er ALLE velkomne. Vi som forening mener, at vi er forpligtet til at tage action, når folkeskolen har fået påduttet den nye reform. Birkemose Golf Club tilbyder de optimale faciliteter gratis til alle skoler og institutioner. Skoler og institutioner kan under læringsdelen, implementere bevægelse. Alle faciliteter er samlet, så der er ingen spildtid mellem læringsdelen og bevægelse. Udover alverdens sportsgrene lægges der vægt på børns kondition, koordination, balance, motorik og meget mere og vi har kun fantastiske eksempler på succeshistorier, hvordan undervisningen bliver forbedret, når børnene er i bevægelse. Årets skole ( 2016. Eltang skole og børnehave) er meldt ind i golfklubben og fik til opgave at designe området. Derfor er alle faciliteter målrettet fra børnehavebørn til pubertet. Vi har mange succeshistorier hvor børn opdager nye sportsgrene og har succes, end i de almene sportsgrene som folkeskolen kan tilbyde. Vi ønsker at bidrage med hjælp, så lærere og pædagoger kan bruge tiden til det de er gode til. Birkemose Golf Club er ved at plante flere forskellige buske og træer så børnehavebørn især kan bruge hytten som base til noget kreativt, men stadig være under bevægelse. Vi er i børnehøjde og brænder for at gøre noget godt for andre!

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Vi sender børn videre til forskellige sportsgrene. Med dette projekt, giver det anledning til at afprøve alle typer sport i skoletiden, som man ellers sjældent har mulighed for og børnene bliver ikke kun påvirket af "trenden/gruppemiljøet". Vi har sendt børn videre til andre foreninger og i vores egen sport giver det medlemmer. Alle foreninger kan med relativ få midler, lave det samme eller tilrettede samarbejdsmuligheder mellem forening og institutioner/skoler. Eksempler fra pressen: http://frdb.dk/Laeserbrev/Golfklubben-kan-blive-skolens-nye-legekammerat/artikel/113753 https://www.19hul.dk/hel-skole-meldt-golfklubben/ http://golfavisen.dk/golf-goer-boern-klogere/ https://piitch.dk/2017/01/16/okonomisk-rygstod-til-dansk-golfklub-satser-malrettet-pa-born-og-juniorer/ https://issuu.com/mortenbuckhoj/docs/golfbladet_marts_2017/78 http://ugeavisen.dk/kolding/Birkemose-Golfklub-Undervisning-med-plastik-koeller-og-bloede-bolde/artikel/179260

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Vi mener at dette er løsningen til den nye skolereform og vil give mange flere medlemmer i foreningerne, uden at det vil pådutte merarbejde for skolerne. Det er sjovt, spændende og ikke mindst lærerigt for børnene, en hjælp til skolerne og giver flere til foreningerne. Sammen løfter vi bedst i flok. Vi har haft flere foreninger og skoler fra hele landet på besøg for at fortælle og vise vores eksempel.

Billeder eller YouTube