FC Thy piger

Hvad går initiativet ud på?

Fc Thy piger er en sammenslutning af 5 klubber i Thy, Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og Nordthy IF. Ideen bag FC Thy piger er opstået da nogle personer syntes at det var på tide at gøre noget for pigefodbolden i Thy, både bredden og eliten. I første omgang bestod FC Thy piger af pigehold fra U/13 til U/17 . I denne sommer er de voksne piger kommet med og i dag kan men derfor præsentere pige/dame fodbold fra U/13 til senior. Det er FC Thy pigers erklærede mål af skabe grobund for både elite og bredde, og det er lykkedes meget godt , da man i dag kan spille på Elite eller bredde i samtlige årgange.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Fc Thy piger har fra starten haft det erklærede mål at styrke pigefodbolden i Nordvestjylland. Dette er sket ved at man internt har givet grobund for både bredde og elite. Desuden kører man et teknik og kompetence forløb i forår og efterår. Kort fortalt er det et tilbud til alle piger fra U/10 - U/13 om at træne 5 gange i forår i forår og efterår, udover den træning man har i sin klub. Der bliver ikke skellet til klubtilhørsforholdet, det er for alle som har lyst til en ekstra gang træning. Eksempelvis er der piger både fra Salling og Løgstør området. FC Thy piger stiller faciliteter og trænere til rådighed. Derudover har man lavet et initiativ i samarbejde med Thisted Kommune og Select Technica om at lave noget træning for piger 7 mandage rundt omkring i Thy både forår og efterår. Denne træning foregår i klubber som ikke tilhører klubsamarbejdet, med det formål at styrke pigefodbolden i Nordvestjylland.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

FC Thy piger skal vinde prisen fordi der i det ganske land ikke ses tilsvarende. Det er et helt enestående stykke dansk idrætshistorie at det er lykkedes 5 klubber at stå sammen omkring en gren af fodbolden som var presset og skabe ny interesse og fokus på pigefodbolden i et så tyndt befolket område som Nordvestjylland / Thy. I dag er der langt over 100 medlemmer i Fc Thy piger og det er fortsat stigende , pigefolden har det godt i det Nordvestjyske , en ganske enestående succes , skaft af sammenhold og en dybt følt interesse i pigerne og deres sport......... stem på FC Thy piger