Aktive familier i Hørning

Hvad går initiativet ud på?

I Hørning Puls har vi sat familierne på dagsordenen. Vi ved at det er vigtigt at vi bevæger os store som små, vi ved også at børn gerne vil lege med deres forældre og at vi har en travl hverdag hvor det kan være svært at finde tid til både arbejde, motion og kvalitetstid med børnene, så hvorfor ikke kombinere det? Søndagsfræs fik sin debut i 2016. Men tanken om at tilbyde fleksibel træning for de børnefamilier, som i hverdagen ikke har kunnet få plads en fast ugentlig træning blev konceptet ”Søndagsfræs” ført ud i livet første gang i august 2016. Den første søndag i hver måned har vi åbnet gymnastiksalen for børn i alderen 0-10 år og deres familier. Det var med en vis spænding at vi gjorde klar men en kæmpe succes var skabt  Hver måned har flere og flere fundet vej til gymnastiksalen, hvor man kan få 1,5 time fyldt med fællesopvarmning og max gas på redskaberne bagefter. En Søndagscafé med kaffe, kage/boller og saftevand sørgede for at der også blev plads til hygge i pauserne. Aktiv familie i det fri opstart forår 2017 er aktive oplevelser og træning i naturen for familier med børn i alderen 4-10 år. Vi byder på aktiviteter som skattejagt, udefitness, forhindringsbane, cykellege, orienteringsløb, Pokémon Go, geocaching m.fl. Der er aktiviteter for børn og voksne - både sammen og der er garanti for at både børn og voksne for sved på panden. Rigtig mange voksne danskere bruger naturen når de skal dyrke motion. Samtidig vil mange gerne kombinere motion, natur og kvalitetstid med familien, det får de mulighed for i vores satsning ”aktiv familie i det fri”. Mens børnene dyrker gymnastik eller anden idræt – går mor og far til fitness, eller løber en tur med vores løbeafdeling. Vi er som sagt bevidste om børnefamiliernes travle hverdag. Vi har også set statistikker på at især mor, i de yngre år ikke får dyrket så meget idræt. Vi oplever til gengæld at mange forældre venter på sidelinjen når deres børn dyrker gymnastik, fodbold eller anden idræt. Gennem vores fleksible medlemskab og tilbud hvor man kan komme og gå på hold, i fitnesscenter, til løb, cykling eller lignende som man kan få tid til. Har vi åbnet op for at børn og forældre kan træne hver deres idræt samtidig.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Mor og far har mulighed for at dyrke deres idræt på fleksible vilkår i en folkeoplysende idrætsforening med fokus på fællesskab og bevægelsesglæde. Derudover så betyder det noget at bevæge sig og grine sammen med sine børn og andre børnefamilier. Det er også med til at inspirere familier der ikke er medlemmer, men kommer for familieaktiviteten til at finde vej til en idrætsforening. Hverken aktiv familie i det fri eller søndagsfræs er tilbud som man kun kan deltage i hvis man er medlem af foreningen. De skaber fokus på foreningen og aktivieterne og bevægelse og danner dermed grobund for nye medlemmer.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Der er fokus på bevægelse bl.a. gennem DGI og DIF’s store fælles satsning bevæg dig for livet. Der er også fokus på hvordan børnefamiliernes hverdag hænger sammen. Vi vil……..inspirere og skabe bevægelsesglæde Vi vil…… have plads til alle, ung som gammel, øvede som uøvede Vi vil.... Tænke nye tanker og udfordre vor egen fantasi i forhold til bevægelse. Vi vil…. Tænke nye tanker i forhold til familielivet generelt.

Billeder eller YouTube