Gug badmintonklub

Hvad går initiativet ud på?

DGI har lavet en artikel og bl.a. skrevet; Mange klubber har svært ved at fastholde spillerne, når studier, arbejde eller andre interesser flytter dem væk fra barndomsklubben, men i Aalborg har Gug Badmintonklub knækket koden. I Gug Badminton har initiativrige frivillige startet studiebadminton op, hvor nybegyndere og tidligere spillere kan komme ud og slå til fjerbolden igen. "Vi startede i efteråret 2017, og det har virkelig været en succes. Holdene var fyldt på 4-5 dage, og vi er nu 24 spillere” fortæller Rasmus Damborg Larsen. I et stykke tid havde Rasmus Damgaard Larsen kigget lidt misundeligt på fodboldklubberne i Aalborg, som lykkedes med at skaffe nye medlemmer blandt de studerende i den store universitetsby. Vi skrev simpelthen bare et opslag på vores Facebook-side. Nu er der venteliste på holdene. Omkring halvdelen er nybegyndere, mens resten lige skal have pudset støvet af ketsjeren og finpudset deres teknik. En af de tidligere spillere, som nu har fået lysten til badminton tilbage, er den 25-årige lærerstuderende Karl Engmann. Han spillede badminton som dreng hjemme i Herning, men efter et år på efterskole blev badmintonkarrieren aldrig genoptaget efter gymnasiet, og efter flytningen til Aalborg og studierne på lærerseminariet var ketsjeren blevet skiftet ud med et par fodboldstøvler. "Jeg spillede fodbold med Mathias, men blev gjort opmærksom på det nye hold, så jeg tænkte hvorfor ikke. Det er meget attraktivt med nybegyndere og andre på ens egen alder, der tidligere har spillet," fortæller Karl Engmann. Selv om Karl havde et velfungerende socialt liv udenfor studierne, så har studiebadminton betydet, at han har genfundet glæden ved foreningslivet. "Når man flytter hjemmefra til en ny by, er det fedt at opleve den foreningskultur, der er i en idrætsklub. Omkring halvdelen af holdet er tilflyttere. Det betyder, at alle er meget engagerede og åbne overfor nye mennesker, så der gik heller ikke mange træningstimer, før vi var ude og hygge os sammen udenfor hallen, så jeg har virkelig genfundet kærligheden til badminton," siger Karl Engmann, som også kan bruge badminton på seminariet.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Gug Badminton har gennem tiden fostret danske mestre som Peter Gade og Christinna Pedersen, men klubben er først og fremmest en breddeklub. Klubbens målsætning er til enhver tid at kunne tilbyde de sportslige udfordringer, som spillermaterialet berettiger til. Studiebadminton er et af de tiltag, som er med til at styrke det sociale sammenhold medlemmerne imellem. At Gug Badmintonklub ikke udelukkende satser elitepræget skyldes, at der i bestyrelsen og i udvalgene er en holdning om, at vi som klub også har et ansvar for lokalområdet,

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Hver sæson er vores studiehold det hold som bliver først fyldt op. Flere spillere har været med fra starten og er fortsat en del af Gug badmintonklub. Spillerne bliver inddraget i klubbens aktiviteter i form af bl.a. træningslejr, julefrokost, hjælpere til koncerter, deltagelse i Senior Spiller Udvalg og sommeraktiviteter. Gug badmintonklub er en klub som tager hånd om alle sine medlemmer og det her projekt er bare et af beviserne på at det er en fantastisk klub at være i.

Billeder eller YouTube