Skolecykling

Hvad går initiativet ud på?

Skolecykling på Odense Cyklebane køres på flere forskellige måder. 1 Cykelskole hvor en klasse kommer og får undervisning i cykling i 2 timer 2 - 3 gange. 2. Skoleturnering hvor der kommer 4 klasser af gangen og dyster i 4 forskellige ting - omg på tid og 750 meter på tid på cyklebanen - to balance/forhindringsbaner hvor det handler om balance og E-cykling - det betyder at der er noget for dem der cykler stærkt og for dem der er god til balance.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Cykling Odense rekruterer mange nye medlemmer på denne konto - og vi giver mange børn chancen for at afprøve cykelsporten. Ligeledes er det med til at synliggøre, på stærkeste vis, Cykling Odense i bybilledet, ja nærmest på landsplan- I hvert fald inden for cykelsporten, men også i den kommunale verden bliver vi, ofte, trukket frem som foregangsklub. Ud over at vi giver mange børn gode oplevelser, har vi også en hjælperskare af ældre, oftest pensionister, som med disse aktiviteter har flere ugentlige sociale aktiviteter og dermed mening i hverdagen. Vi har ca. 35 hjælpere til disse aktiviteter.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Dette initiativ er faktisk helt enestående. En aktivitet som ikke findes andre steder, og vi har mellem 6000 og 7000 børn gennem hvert år. Ingen andre steder er der en aktivitet, der tilbyder så mange børn en oplevelse som denne. Initiativet styrker børns sundhed, styrker børnenes aktivitetsniveau og ikke mindst styrke børns sikkerhed i trafikken. Vi har en aktivitet, som ofte giver andre børn, end dem der plejer at være "gode" (f.eks. til fodbold) en succesoplevelse. Børn som er dem, "de andre ikke vil lege med", viser sig at være gode på en cykelbane og modigere end klassens skrappe dreng.