Aarhus Watersports Complex (AWC)

Hvad går initiativet ud på?

Aarhus Watersports Complex har siden 2016 stillet en kabelbane til rådighed på Aarhus Ø. Jovist, det er en idrætsforening, som alle andre. Men det er en idrætsforening bygget op omkring diversitet. Ikke diversitet set som: mænd/kvinder eller drenge/piger. Men diversitet set som at skabe forbindelser på tværs af kulturer, aldersgrupper, faglige og sociale baggrund. AWC faciliterer nemlig at samle folk omkring glæden ved vandsport. Om du er den øvede, der kommer første gang, eller om du er den erfarne, som skal lave et af de vildeste nye tricks på banen, så mødes alle på lige fod og i øjenhøjde.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Initiativet omkring en kabelbane på Aarhus Ø kommer foreningsidrætten til gode på den måde, at den bliver eksponeret for utallige mængder af personer hver dag. Aarhus Ø, som er præget af at have et begrænset areal, hvor det prioriteres at bygge fornemme bygninger, frem for at udvikle idrætshaller, har én perle. AWC i Bassin 7. Mange tror ved første øjekast at det er en virksomhed, som står bag, hvor 'ejerne' klapper i hænderne over den succes, som det allerede ser ud til at være fra start af. Men når folk lærer, at det ikke er en virksomhed, men en forening der er bygget op omkring frivillighed, får de øjnene op for idrætten og fællesskabet.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Initiativet skal indstilles, fordi det gør så megen gavn. Ikke kun for den enkelte sportsudøver, men også for håndværkeren, den forbipasserende, bilisterne, de besøgende og alle gæster og medlemmer i foreningen. Det er svært at sige, hvem der får mest ud af initiativet. Dem som bruger faciliteterne, eller de mennesker som bruger bydelen, hvor initiativet er med til at skabe liv og glade dage.

Billeder eller YouTube