Idrætsfællesskabet

Hvad går initiativet ud på?

Idrætsfællesskabet gør en stor indsats for at hjælpe udsatte (både unge så vel som ældre) med at finde et fællesskab gennem idræt. Initiativet forsøger at bringe borgere sammen, som normalt ikke ville få den nødvendige motion og socialisering. De giver derfor et afbræk i dagligdagen med mulighed for at danne nye relationer til ligestillede kombineret med niveau-tilpasset idræt. Det er et initiativ, hvor der er plads til alle.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Konceptet bag Idrætsfællesskabet er en nytænkende tilgang til, hvordan fællesskaber kan formes og vedligeholdes. Fællesskabet er ikke fastlåst til en bestemt idrætsgren eller aldersgruppe. Derimod danner de idrætsrelaterede rammer for de "individuelle" fællesskaber. Dette betyder, at de formår at danne fællesskab for bl.a. udsatte unge samt veteraner. Initiativet når derfor bredt ud blandt borgerne og kan bidrage til at fremme sundhed, styrke sammenhold og modsætte ensomhed samt sociale udfordringer. De skaber dermed et "Idrætsfællesskab", hvor hverken alder, psyke eller fysisk form skal forhindre lysten til at engagere sig i idræt. Idrætsfælleskabet sørger for trygge rammer, som går ud over blot idræt. Konceptets stiftere gør en ekstra indsat ved at samle borgerne efter idrætten til at styrke det sociale fælleskab. Dette inkluderer kaffe og kage, hvor alle kan få lov at tale om alt og intet.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Idrætsfællesskabet skal vinde Danskernes Idrætspris, da den offentlige omtale gennem "Sport 2020" ville kunne styrke initiativets synlighed og potentielt trække flere udsatte borgere til fællesskabet. Yderligere er initiativet stærkt voksende, og den supplerende præmiesum ville muliggøre ansættelse af mere personel samt mulighed for flere aktiviteter.