KLGKURSEN

Hvad går initiativet ud på?

KLGKURSEN har været undervejs i klubben tanker gennem nogle år. Hele vejen i klubbens turn around har der været fokus på frivillighed og organiseringen af denne. Startet op i det frivillige, men efter man fik ansat en foreningsfrivillig, kom der for alvor gang i processen. Og nu foreligger så KLG KURSEN som et materiale til brug med de frivillige. I mine øjne sikrer KLG KURSEN klubbens værdier i rekrutteringen af frivillige, ligesom den giver en klar forventningsafstemning over for den frivillige fagligt, i opgaveomfang og med værdiforankring. Det har givet bestyrelsen, trænerne og de frivillige et unikt værktøj, som er nemt at tilgå og forstå.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

KLG Håndbold har i de seneste år været nedadgående med antal af børnehåndboldspiller - da en lokal tidligere håndboldspiller; Sune Kjeldgaard, "vendte" hjem og begyndte at finde, nurse og motivere frivillige hænder til at tage sig af træning, og hvad der ellers var behov for i forhold til at kunne få medlemstallet og glæden ved håndbold til at stige - tog tingene fart. Da man for et par år siden fik ansat Malene Dalgaard, som sportslig konsulent formåede man at få denne proces i endnu mere fart og har fået lavet et fantastisk materiale til hjælp for hvervning af frivillige (se dokumentation senere) Håndboldafd. har fået endnu flere medlemmer og frivillige. Og det er blevet nemmere at hverve frivillige og derved også sikre, at der er hold for alle. Udover almindelig håndboldspil i KLG Håndbold, er Lykkeliga også en del af KLG Håndbold. Et ungdomshold for unge håndboldspillere, der "bare gerne vil træne og ikke spille kampe". Det er da sundhed og fællesskab, så det batter - og samtidigt baseret på frivillighed.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Med KLGKURSEN har KLG Håndbold (som egentlig står for Kollund Lind Gymnastikforening (håndbold er en idræt under denne forening, håndboldafd. har i stedet oversat KLG til Kammeratskab, Leg og Glæde) formået at løfte medlemstallet for sine børne- og ungdomsrækker. Processen har nu udmøntet sig i, at der er udfærdiget et flot materiale, hvor man til en enhver tid kan bruge som opslag, når man skal være frivillig i håndboldafd. "Hvad kræver det af mig at være håndboldtræner for 5-7 årige" og "hvordan støtter KLG Håndbold mig som frivillig" Det gør det nemt for foreningen at hverve frivillige, og det gør det nemt for frivillige at være frivillige. Vi lever i en tid, hvor det kan være svært at få frivillige - der er KLG Håndbold gået i anden retning. Mens klubben er vokset stille og roligt har den samtidigt formået at lave et frivilligværktøj, som reelt også kan bruges eller skæves til af andre foreninger. Lige meget, om du er frivillig indenfor håndbold eller dart. Frivilligheden blomstrer i KLG Håndbold, når man færdes i miljøet oplever man glæde og entusiasme. Dertil kommer, at når der ledes efter sponsorer til afdelingen, oplever foreningen, at det er lidt nemmere at få virksomhederne til at give et bidrag, fordi man "får noget igen" i form af god reklame, når der vises frivillighed fra håndboldafd. KLGKURSEN er et banebrydende kompendie, som kan give foreningslivet et stort løft og det har KLG Håndbold lavet et stort pionerarbejde på. Som frivillig i en idrætsforening gør det mig glad at se, hvordan frivilliglivet blomstrer og samtidigt også giver flere håndboldspillere, der kan komme ud og være aktive og være en del af et fællesskab. KLG Håndbold og de folk bag KLGKURSEN fortjener et KÆMPE SKULDERKLAP for de mange timer, de har brugt og bruger til glæde for mange.