LykkeLiga vinder Danskernes Idrætspris

På få år har LykkeLiga formået at rykke konceptet, der tilbyder håndbold for udviklingshæmmede børn og unge, milevidt. Nu er LykkeLiga vinder af Danskernes Idrætspris.

Siden tidligere håndboldlandsholdsspiller Rikke Nielsen i 2016 fik ideen om at oprette et håndboldhold for udviklingshæmmede børn, er det kun gået én vej, og det er frem. Hele landet er blevet smittet af LykkeLiga-gejsten, der lader udviklingshæmmede børn og unge opleve glæden ved håndbold og holdånd. 37 klubber i Danmark plus Grønland og Færøerne har meldt sig på banen, og er nu med i LykkeLiga. Desuden er der kommet forespørgsler fra Norge, Tyskland og Kroatien, og for nylig har en sydkoreansk håndboldklub vist interesse for at kopiere det populære idrætsinitiativ.

Netop på grund af den store udvikling LykkeLiga har gennemgået, vinder konceptet Danskernes Idrætspris 2018. LykkeLiga var også indstillet til prisen i 2017, men måtte se sig slået af fodboldprojektet FC Thy.

Annoncen, der rykkede noget

Ideen bag LykkeLiga opstod, da Rikke Nielsen skulle finde et idrætshold til sin datter, der har Downs syndrom. Hun satte en annonce i avisen, der opfordrede til, at man kunne komme og spille håndbold med hende og datteren. Det gav pote, der kom 21 til den første træning.

På grund af initiativet vandt Rikke Nielsen ’Årets Forbillede’ til DR’s ’Sport 2016’, og efter overrækkelsen begyndte flere interesserede at kontakte hende for at starte flere håndboldhold op for udviklingshæmmede rundt i landet.

Inspirerer hele landet

Det var Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-boks og Niels Nygaard, formand for DIF, der præsenterede de tre nominerede, og derefter udnævnte LykkeLiga som vinder. Prisen blev overrakt af dressurrytter Cathrine Dufour, der har siddet med i P4’s dommerpanel, hvor hun udvalgte de sjællandske idrætsinitiativer.

Danskernes Idrætspris gives til det projekt, der er med til at styrke, udvikle eller nytænke idrætten i Danmark, og når LykkeLiga ender som vinder af prisen, skyldes det i høj grad, den udvikling LykkeLiga har været igennem, og den måde, projektet har inspireret resten af landet.

”LykkeLiga har formået at rykke sig milevidt på kort tid. En lang række foreninger har allerede ladet sig inspirere af konceptet, og udlandet har også vist interesse. Her er tale om et bæredygtigt koncept, der i høj grad spreder glæde i idrætsdanmark,” siger formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard.

Det var via en afstemning i de regionale P4-distrikter, der blev fundet otte initiativer, bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund kunne vælge en vinder imellem. Intet mindre end 16.803 danskere var inde på www.danskernesidrætspris.dk og stemme på deres favorit til prisen.