Rasmus Salomon

Hvad går initiativet ud på?

Rasmus Salomon har i de sidste ca. 15 år stået i spidsen for Kitetour Danmark, som er den officielle afvikling af DM i Kitesurfing. Derfor henvender initiativet sig også til alle, uanset om man er 9 år og spirende kitesurfer eller 50 år og fortsat et legebarn. Kitetouren består af to slags stævner, mobile- og faste stævner, der hver især tilgodeser det sociale og konkurrence aspektet i sporten. Som navnet indikerer, er lokaliteten fastlagt ved faste stævner. Dette har givet mulighed for at lave større events med mange tilskuere, aktiviteter ved siden af konkurrencen, samt fællesspisning og fest for stævnedeltagere og publikum. Ved mobile stævner bliver lokaliteten først fastlagt dagen før konkurrencen, hvilket har gjort det muligt at afholde konkurrence i de mest optimale forhold. Hvert år planlægges tre stævner (to faste, et mobilt stævne), samt et mobilt reservestævne i tilfælde af, at vinden udebliver. Alt vedrørende kitetouren er 100% frivilligt, og uden Rasmus Salomon ville der nok ikke være noget, der hedder Kitetour i Danmark.

Hvordan kommer initiativet foreningsidrætten til gode?

Kitetouren er virkelig vigtig for mange kitesurfer, da sporten ellers er en individuel sport, der er svær at forene med foreningslivet. Derfor prioriteres Kitetouren højt af kitesurfere, uanset om de deltager i konkurrencen eller ej. Fordi vi hermed får mulighed for at dele vores passion med ligesindede, blive inspireret og ikke mindst skabe og vedligeholde venskaber med kitesurfere på tværs af hele landet og på tværs af alder. Der ses flere eksempler på, hvor kitesurfere har fundet sit kitesurfingfællesskab igennem kitetouren, og efterfølgende har rejst sammen til spændende kitesurfing destinationer både i og uden for Danmark. Selvom Kitetouren er en konkurrence, så er der blevet opbygget en kultur, hvor det mest af alt handler om at være med, have det sjovt og hjælpe hinanden.

Hvorfor skal dette initiativ vinde Danskernes Idrætspris?

Rasmus Salomon og Kitetouren skal vinde Danskernes idrætspris, fordi det på nuværende tidspunkt er det eneste initiativ i Danmark, der samler kitesurfere fra hele landet. Det er igennem kitetouren at danske kitesurfere kan føle fællesskabet og ikke blot føle sig som en individualist, der nyder adrenalinet, naturen og vinden i håret. Igennem kitetouren får vi kitesurfere mulighed for at pleje vores venskaber og indbyde nye kitesurfere til fællesskabet. Således vi ikke blot er en masse fremmede ude på stranden, men rent faktisk venner og bekendte, der altid står klar til at hjælpe hinanden både på land og til vands. Personligt er kitetouren en begivenhed, jeg ser frem til hvert år, uanset om jeg deltager eller ej. For her får jeg mulighed for at gense og skabe nye minder med kitesurfingvenner, jeg ellers ikke får set. Og hver gang kommer der nye bekendtskaber til, der styrker min tilknytning til kitesurfing og surfmiljøet.