Om Danskernes Idrætspris

Danskernes Idrætspris er prisen, der hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små – gode oplevelser i idrætsforeningerne.

Danskerne er inviteret til at indstille den idé eller det projekt, de mener, skal vinde Danskernes Idrætspris. I 2020 skal kendte sportsnavne som løber Sara Slott, cykelrytter Mads Pedersen og bordtennisspiller (para) Peter Rosenmeier være med til at vurdere, hvem der skal kåres som vinder og modtage 100.000 kroner i forbindelse med DR’s tv-show SPORT 2020 til januar.

I 2019 vandt Fodboldlinjen Randers Danskernes Idrætspris for at skabe en breddelinje for folkeskoleelever fra 5.-9. klasse, som gerne vil spille fodbold. Fodboldlinjen havde formået at skabe plads til eleven, der drømmer om at blive den næste Ronaldo, men også til ham eller hende, der bare vil lære at spille fodbold. I dag har fodboldlinjen udviklet sig til Nordens største med 500 folkeskoleelever fra 14 forskellige skoler.

Men det behøver ikke være størrelsen på projektet, der gør det til en mulig vinder. Det er den gode idé, der gør det. En idé, som kan inspirere rundt i resten af landet, så så mange danskere som muligt motiveres til bevægelse i fællesskab.

Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4. Hvert dommerpanel, der vurderer danskernes indstillinger, består af et kendt sportsnavn, en lokal repræsentant for foreningslivet og en journalist fra hvert P4 distrikt. Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2020.

Når danskerne har indstillet deres bud på en vinder, udpeger dommerkomitéen fra hvert P4 distrikt de tre bedste idrætsinitiativer, hvorefter alle kan stemme på deres lokale favorit. De regionale kandidater, der får flest stemmer kan kalde sig ’Regional vinder af Danskernes Idrætspris’ og går direkte videre til den landsdækkende konkurrence.

Det er muligt at indstille sin kandidat frem til den 2. oktober. Danskernes Idrætspris kan ikke gives til en enkeltperson, og det er tilladt at indstille samme projekt op til tre gange.